Blog

Oslipade diamanter vid Sthlm C

Efterfrågan på kontorslokaler med närhet till Stockholm Centralstation har aldrig varit större. Det erfar fastighetsägaren Mengus som under senaste åren har investerat i tre kontors­fastigheter i området. Om ungefär ett år kommer de kunna erbjuda minst 5 500 kvm nyrenoverade moderna kontor på Vasagatan.

.

Mengus äger sedan en tid tillbaka två kommersiella fastigheter i området kring Centralstationen i Stockholm. I oktober i fjol fick de chansen att köpa en till. Vi upplever att det skett en historisk vändpunkt när det gäller intresset för kontor i detta område. Därför har vi valt att satsa just här och har verkligen lyckats hitta tre oslipade diamanter. Alla tre är i grunden bra och effektiva hus, men åren har gått och sminket krackelerat. De känns lite trötta och behöver kärlek, säger Hansi Danroth, uthyrningsansvarig på Mengus.

.

Fastigheten Fleming 7, som ligger på Kungsholmssidan men ändå mycket nära Centralstationen, ska få ny entré med reception och café i gatuplan. Gym och varmgarage finnsredan på plats i huset. Den konferensanläggning som finns ska byggas om och ett fullservicekoncept skapas Idag är huset fullt uthyrt. Men vi undersöker möjligheterna att bygga på ytterligare två våningar då efterfrågan för moderna kontor i området är stort.

.

Mycket har hänt i området kring Centralstationen under de senaste åren, menar Hansi Danroth. Under många år fanns här bara World Trade Center. Sedan har Waterfront Building och ett antal bra och moderna kontorshus tillkommit vid Norra Bantorget och Kungsbron och lockat till sig välkända bolag som exempelvis Schibstedt.

Bristen på moderna kontorslokaler har ändå varit påtaglig Vakansnivåerna i city är fortfarande låga, när det gäller kontor i A-klass är vakanserna obefintliga. Tid är pengar och folk är stressade samtidigt som de efter arbetsdagens slut vill kunna ta sig snabbt hem till sina familjer. Stockholmsregionen växer starkt och många som jobbar i city bor dessutom på andra orter såsom Uppsala och Västerås. Därför har intresset för kontor nära Centralen ökat, vilket många fastighetsägare märkt av och en del nyproduktions- och renoveringsprojekt har kommit igång. Via Centralstationen och Cityterminalen passerar en kvarts miljon människor varje dag. l och med att området allt mer förändras, inte minst genom tillkomsten av den nya stationsbyggnaden Continental Building som byggs mitt emot Centralen och beräknas stå klar 2016, tror Hansi Danroth att även flödet av alla människor kommer att se helt annorlunda ut i framtiden.

.

Läs hela artikeln genom att klicka här