Blog

Ny Fransk Bistro på Fleminggatan

Le Bistro är en avslappnad fransk bistro med rotisserie vid Fridhemsplan i centrala Stockholm något som tidigare saknats i området. Du hittar oss mitt vid en av Stockholms mest livliga korsningar (Fleminggatan/Sankt Eriksgatan).

 

Vi har ett noga framtaget urval av franska maträtter, rotisserie och givetvis ett antal utvalda franska viner som passar perfekt till maten. Alltid med generösa öppettider oavsett om du är ute efter frukost, lunch,middag, After Work, eller brunch på helger. Service, kvalitet och ekotänk är våra ledord.

 

Le Bistro består av ett härligt team med köksmästare Crister Svantesson i spetsen. Crister är kocklegendaren som ihop med Leif Mannerström tog det nya franska köket till Sverige på 1970-talet. Då öppnade de båda kockarna Restaurang Johanna i Göteborg, ett initiativ som för alltid förändrade vad det innebär att gå på restaurang i Sverige.

 

Utöver att vara en av Sveriges främsta kockar har Crister Svantesson också deltagande i kock-VM (Bocuse d’Or i Lyon) i bagaget.

 

Han har också tagit emot Tore Wretmans Guldmedalj och Gastronomiska Akademiens Guldmedalj, och är dessutom hedersmedlem i föreningen Werners Vänner.

 

Crister och hans fantastiska franska matlagning möter du nu på Le Bistro ett stenkast från Fleming7.

 

Läs mer genom att klicka här.

 

Länk till hemsidan här.