Blog

nyhet_9b

Manhattan till Fleming 7’s kvarter

Nyligen öppnades den första Kitchen & Table-restaurangen i Stockholm, just runt hörnet från Fleming 7. Bakom konceptet står stjärnkocken Marcus Samuelsson och Clarion Hotel. Restaurangen finns bara hundra meter från Fleming 7, på Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen.

Konceptet tar avstamp i Fun Dining och mixar amerikanska och svenska klassiker. Clarion Hotel Amarantens nya restaurang Kitchen & Table är en del av ett större koncept framtaget av stjärnkocken Marcus Samuelsson och Clarion Hotel. Med lokalproducerade råvaror serveras mat inspirerad av Manhattans speciella atmosfär av smaker och dofter.

Kitchen & Table Kungsholmen kommer totalt att ha 120 sittplatser, varav 20 i den centrala baren och en uteservering som sväljer 30 personer. Restaurangen kommer ha öppet från 17.00 alla dagar i veckan. Efter sommaren kommer de även erbjuda lunch.

– Det här kommer bli öbornas nya favorit, ett ”hang-out” med något för alla. Fun Dining är alltid mixen av maten, kulturen, musiken och människorna, säger Marcus Samuelsson.

Marcus och Clarions samarbete började med Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post i Göteborg. Därefter American Table på Clarion Hotel Sign. Båda dessa är föregångare till konceptet Kitchen & Table som nu rullas ut på samtliga Clarion Hotel.

Läs mer genom att klicka här.