Blog

40 är det nya 50 på Fleminggatan

Nästa år ändras hastigheten för en rad olika gator i inner- och ytterstaden. Västerbron, Fleminggatan och Hantverkargatan är några sträckningar som berörs. Målet är att öka trafiksäkerheten och minska buller och avgaser. Längre fram kommer hastighetsgränserna 50 och 70 kilometer i timmen försvinna.

 

Snart måste stockholmarna lätta på gasen. Nästa år justeras hastigheten på en rad gator i och utanför tullarna. Men på Västerbron och Centralbron blir tvärtom fritt fram att gasa på mer.

 

Under våren 2016 ska en rad gator på Kungsholmen, i Spånga-Tensta, Hägersten och delar av Liljeholmen skyltas om för sänkta maxhastigheter, från 50 till 40 eller 30. I innerstaden föreslås bland annat Hantverkargatan och Kungsholmsgatan bli 30-gator, liksom S:t Eriksgatan och Fleminggatan där 40 föreslås bli högsta tillåtna hastighet. Förslaget förslag som läggs på trafiknämndens bord på torsdag.

 

– På många gator blir det hastighetssänkningar. Målet är bättre trafiksäkerhet, bättre luft och mindre buller, och jag är glad att vi kan genomföra det här, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd.

 

Läs mer genom att klicka här.